Stave na konjske dirke – vzpostavitev stavne banke

233

V tem zapisu bom preučil pomen vzpostavitve finančne institucije za stave, ki je prijazna do vašega proračuna, hkrati pa vam omogoča, da se izognete morebitnim izgubam, ki so pri stavah neizogibne. Skratka, rešilna bilka stavnega strokovnjaka je njegova “finančna institucija za stave” ali “banka za položnice”.

Ključna stvar, ki jo morate imeti v mislih, je, da mora biti vaša finančna institucija za stave popolnoma ločena od vaših vsakodnevnih stroškov. Ko ste ustanovili, da ustvarite dohodek iz bančništva na avtomobilske dirke z žrebci, mora biti vaš prvi korak, da si ogledate svojo ekonomsko umestitev in deponirate znesek denarja, ki ga boste uporabili kot svojo sigurne stave finančno institucijo.

Vaša banka za stave je delujoči kapital za vašo organizacijo in tudi, če “zlomite” svojo banko, ker ste pohlepni ali “lovite izgube”, ste zunaj posla. Pomembno je, da svojo banko zaščitite in da je nikoli ne preobremenite ali izpostavite nepotrebni nevarnosti. Če to razumete, ste na pol poti do tega, da se vam bo delo na področju stav izplačalo. Morda se sliši preprosto, vendar se številni posamezniki nikoli ne naučijo tega pomembnega koraka.

Zakaj je tako pomembno imeti stavno banko?

Pomembnost stavne banke je tako miselna kot praktična.

Na praktični ravni lahko takoj, ko imate določeno številko kot začetni dejavnik svoje finančne institucije, natančno določite, koliko morate vložiti za vsako stavo. Prav tako lahko beležite in spremljate svoj uspeh, ko vidite, kako se vaša začetna banka povečuje ali zmanjšuje.

Če imate dovolj veliko banko, je na čustveni ravni to veliko lažje obravnavati kot podjetje in izdelati svojo “stavno strategijo” ter se je tudi držati. Ugotovili boste, da določeni rezultati za vas niso pomembni, poleg tega pa na svoj posel gledate iz tedna v teden.

Koliko naj ostane v moji začetni stavni banki?

Dejanska količina, ki jo lahko plačate za svojo začetno stavno finančno institucijo, je zelo individualen problem. Za eno osebo je lahko 5000 ₤, za drugo pa 200 ₤. Dejanski znesek je v tej fazi nepomemben.

Ključni dejavnik je psihološki dodatek. Če se vam ob misli na vzpostavitev predhodne najboljši stavni nasveti banke v višini ₤ 1000 odvrne, potem je to veliko preveč. Če vam je bolje, da imate 200 ₤, potem začnite s tem. Zahtevate, da ste razumni z denarjem, ki vam ga lahko uspe vzpostaviti vašo banko. Svojo finančno institucijo morate nastaviti na udobni stopnji.

Denar, ki ga uporabljate, mora biti predstavljen kot delujoče financiranje in tudi nima nobene vrste “čustvene” povezave za vas. Če na primer potrebujete denar za plačilo stroškov ali hipoteke, imate s tem denarjem psihološko povezavo, prav tako pa ne boste mogli sprejeti izračunanih odločitev o stavah.